*Tej-, búza-, cukor-, és tojásmentes receptek

Kedvenc sütid - mentesen!

Kedvenc sütid - mentesen!

Őszi fahéjas-diós almás pite - mentesen!

*Tej-, búza-, cukor-, és tojásmentes

2017. október 09. - Molnár Judit Zsófia

Elsőként ezt az isteni, őszi hangulatot idéző fahéjas-diós illatos almás pite receptet szerettem volna megosztani Veletek, amelyről szerintem kijelenthetjük, hogy örök sláger. Mindig volt- mindig lesz! Node aki ételérzékeny, vagy allergiás, ezért nem ehet tojást, lisztet, tejet, az el is felejtheti?! DEHOGY!! Én a barátom kedvéért kísérleteztem ki, a hagyományos recept alapján, csak "átszabtam" az ő étrendjére. Ezzel a recepttel egész biztosan belopod magad azok szívébe, akik a felsorolt összetevők közül valamelyikre érzékenyek, de tapasztalatból mondom, hogy szinte jobb, mint a hagyományos- gyors felszívódású szénhidrátot, cukrot tartalmazó - pite. Mivel nagyon szeretjük a Szafi termékeket, megpróbáltam azt is belecsempészni, hát így sikerült! :)

Hozzávalók:

200 g darált zabpehely
100 g Szafi reform csökkentett CH tartalmú lisztkeverék
200 ml mandulatej
300 ml víz
2 evőkanál méz 
1 evőkanál eritrit
1 teáskanál sütőpor
2-3 teáskanál fahéj
 kevés vanília aroma
1 db reszelt alma a tésztába keverve
2 kiskanál citromlé (a Szafi lisztkeverék miatt)
30 g kókuszolaj (folyékony halmazállapotban)
1 evőkanál csicseriborsó habbá vert leve
4 alma a két tészta közé belereszelve
Pár szem dió, kb. fél alma vékony szeletekre vágva a tetejére
Elkészítés:
A zabpelyhet ledaráljuk és a Szafi liszttel elkeverjük. Ehhez hozzáadjuk a mandulatejet és a vizet, aztán az egészet homogén állagúra keverjük. (Ha nagyon sűrű lenne, plusz vizet hozzá lehet adni) Összekeverjük a mézzel, az eritrittel, a fahéjjal, a citrom levével és a vanília aromával. Majd a melegített kókuszolajat és a reszelt almát is beleforgatjuk a tésztába.
Ezután habbá verjük a csicseriborsó leöntött levét és nagyon óvatosan összekeverjük a tésztával. A massza felét beleöntjük egy kisebb kerek/négyszögletű tepsibe (én négyszögletű, kb. 25x25-ös tepsiben sütöttem) egy pici apró szemű zabbal megszórjuk, hogy felszívja az alma levét, és a 4 db hámozott, reszelt almát egyenletesen eloszlatjuk rajta. A tetejét megszórjuk fahéjjal, majd ráöntjük és elsimítjuk a tészta másik felét.
Már csak a díszítés maradt

_mg_0519.jpg

_mg_0523.jpg

_mg_0526.jpg

img_0496.jpg

. Felvágunk egy fél almát vékony szeletekre és a tetejére helyezzük, valamint megszórjuk dióval. Plusz díszítő öntetként mézet, pár csepp forró vizet és fahéjat összekeverünk és meglocsoljuk vele a süteményünket.
Fogyasszátok egészséggel!

A bejegyzés trackback címe:

https://kedvenc-sutid-mentesen.blog.hu/api/trackback/id/tr3312945293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása